2008. dec. 11.

S.O.S

Teljesen tanácstalanná váltam... Készülne Ákosék előadásához a színpadi háttér, de csak toporgok egy helyben, semmit nem bírok eldönteni :-(. Ha már van ez a blog, akkor kihasználom, és várok konstruktív ötleteket, bíztató szavakat a kedves olvasóktól :-)!!!

A lényeg, hogy egy kolostornak kell felkerülnie egy 150x250-es fehér pamutlepedőre (mázlista másik szülőtárs várat rajzol, az valamivel egyértelműbb). Az egy dolog, hogy még arról sincs elképzelésem, hogy nézzen ki a kolostor, de azt sem tudom mit használjak a felvitelhez... Akrilfesték, textilfesték? Vagy a méhviaszkréta vajon működőképes lehet? Az mindenképp fontos, hogy jól látható legyen a rajz, ilyen szempontból előnyösebb lenne a festék, a viaszkrétával viszont könnyebb bánni és lágyabb, kevésbé kontúrosabb lehet az egész... Ekkora felületre biztosan sok festék/kréta fogy, de a mennyiségeket illetően is kérdőjelek vannak bennem.

Ha valaha elkészül a kolostor és a vár, akkor összevarrva a kettő két botra lesz felerősítve. A háttér kezelői fel tudják csavarni az anyagot ezekre, és az éppen adott helyszíntől függően hol a vár, hol a kolostor lesz látható.

5 megjegyzés:

Orsi írta...

Találtam itt egy csomó kolostoról képet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kolostor
Ez megadja a külalakot, bár szerintem mivel a kolostor nem egyenlő templom, így nagyon hasonló lesz a várhoz, mert szinte olyan mint egy erődítmény, mert valójában ha támadás volt,akkor a falu lakói ide húzódtak be! Én akrilt használnék, a textilfesték túl kontúros, túl zömök a színe. Remélem tudtam segíteni!

Névtelen írta...

Szia Kriszta,
látom, nagy munkában vagy...
Az jutott eszembe, hogy miután megszületik az elképzelés a kolostorról, mi lenne ha a tetőrészeket textilből varrnád rá...akár a többi részt is, ha nem túl aprólékos a minta. így előre rajzolhatnád krétával, a textillel nem lefedett részeket pedig textilfestékkel lehetne kiegészíteni.Mondjuk biztos tovább tartana így, mintha csak rajzolnád, de szerintem jól mutatna.
Puszi Nektek
Dia
Ui:Mikor jöttök haza? Úgy néz ki, hogy nem utazunk az idén sehová, itthon leszünk az ünnepek alatt, úgyhogy szívesen látunk Benneteket, ha ráérnétek!

eccehomofaber írta...

Ha van Stockmar festéketek, az tökéletes lenne a célra, mi azzal sokat festettünk tesxtilre is a tanárképzésen - jól higítható, évekig elég egy doboz és lehet vele haladni, kontúrozni-nagyobb felületeket festeni. no és ehető ;-) A kódexképeken olyan jók vannak, vagy román templomokat nézz, azokat viszonylag könnyű ébrézolni és a templom meg a kolostor nem különbözik annyira egymástól :-D

tilia írta...

kívülről vagy belülről? Ha háttérnek kell, de esetleg játszódik is bent valami, nagyon jól meg lehet csinálni esetleg a kerengős részt, az majdnem mindenütt volt és nagyon jellegzetesen "kolostorszerű", plusz nem bonyolult :-)
Szerintem textilfesték, a viaszkrétával meg fogsz őszülni, mire végeznél. Jó munkát!

idrah írta...

Sziasztok! :-)

Köszönöm szépen az ötleteket, tanácsokat! Ma este elkészült a nagy mű... A költségtényezőket is figyelembe véve, na meg a rövid határidőt is, méhviaszkrétát használtunk (textilfesték, sőt az akril is, ekkora mennyiségben iszonyat drága). A végeredmény Lacinak köszönhető, szerintem nagyon szép :-)... Majd teszek fel képet is róla.