2009. okt. 13.

A múlt héten még olyan érzésem volt, hogy kezd fotóalbummá válni ez a blog, most már inkább azt gondolom, hogy egyszerűen elhanyagolom és keveset írok. Igazából nem történik velünk semmi egetrengető (szerencsére), szép nyugalmasan, dolgosan telnek a napjaink. Megérkezett egy olyan évszak is, amit nem lehet nevén nevezni... A lakásból csodás, napsütéses, színes ősznek tűnik, kint viszont téliesen csípős, éjszaka fagyos, 700 m felett pedig havas. Nehéz alkalmazkodni, mikor a múlt héten még nyár volt... Enikő pl. rendszeresen egy szál pulóverben megy ki az udvarra az oviban, és hevesen tiltakozik a kabát ellen.

Ákos továbbra is imád iskolába járni. Igaz, még mindig nem szerette meg a furulyázást, és a horgolásért sem lelkesedik annyira, mint a kötésért, de ennek ellenére gyönyörű színes labdatartó hálót készít. És megtanult folyóírással írni, szerintem nagyon szépen, igazán jó ránézni. Egyedüli gondja a kis- és nagy kezdőbetűkkel van, amit neki még nehéz eldönteni, mivel nincs tisztában a szófajok fogalmával... Amíg ezt nem tanulják (tanév második fele), addig én nem akarok belekavarni, és a tanító is csak azt kéri, hogy a tábláról pontosan másoljanak. A fejből írt szöveg persze más, ott Ákosnál csak a mondat kezdőbetűi nagyok, meg persze vannak viccesen, fonetikusan leírt német szavak :-).
Joel, Ákos legjobb barátja szeptembertől másik iskolába ment, most Leon "lépett elő" első számúvá. Hihetetlenül jól passzol egymáshoz a két fiú, mondhatnám ideális a barátság minden szempontból :-).

Elkezdődött az iskolai/óvodai bazárra készülődés is, nekem meglepően korán, de hát kell is sok idő, hogy a kézimunkák elkészüljenek, és a szervezés is profi legyen... Az óvodában nagyobb szerepet vállaltam, ott a szorgos kezeim mellett, szükség van némi szervezkedésre is. Az utóbbi időben a babavarró körben úgy alakult, hogy én voltam a legtapasztaltabb, nekem kellett a rejtelmekbe bevezetni az újakat, ami a nyelvi akadályok miatt nem is bizonyult olyan könnyű feladatnak, és minden délelőtt után iszonyatosan elfáradtam agyilag. Mostanra megtanultam a babakészítés "szakszavait", meg Michaela barátném is visszatér köreinkbe, úgyhogy talán lazábbá válnak ezek az alkalmak :-).

Ákosék osztályában pedig nemezelős kör alakult szülőkből, erre is járok, mivel Laci a szülői esten felírt a jelentkezési listára :-). A fő cél az, hogy az osztály évszakasztalára ne kelljen mindig innen-onnan kölcsönzött dolgokat rakni, hanem készítsük mi magunk... most például törpéket tűnemezeltünk, és elkezdtük az adventi időszak alakjait (jászolfigurákat). Nem mondom, hogy nem furcsa október elején Máriát formálni... de legalább időben elkészül minden.

Enikő ovis életében is változott néhány dolog, például az egyik óvónéni személye. Úgy alakult, hogy olyasvalaki jött a csoporthoz, akit látásból már ismertek a gyerekek, hisz a tavalyi év kihagyásával régebben ő volt a "játszócsoport" (2-4 éves gyerekek heti kétszer) óvónénije. Frau B. egy nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott egyéniségű, folyton (és szívből) mosolygó óvónéni, hamar megszerették a gyerekek.
Mivel Enikő barátnői iskolások lettek, neki is új baráti kapcsolatokat kell kialakítania, és ahogy eddig is tette, a nála idősebbekhez csatlakozott. Illetve ez még alakulófélben van, és az óvónők szerint most olyan a csoport összetétele, hogy nem "klikkesednek", többnyire mindenki mindenkivel játszik. Ezt úgy értették, hogy állandó 3-4 fős klikkek nem alakultak ki, persze az idő múlásával ez még változhat...

Laci továbbra is sokat dolgozik, keveset van itthon, most pedig, hogy a cég, ahol dolgozik, reformálásra szorul, ez még több időt jelent. Karácsonyig kell átvészelnünk ezt az időszakot, aztán lesz két-három intenzíven együtt töltött hetünk... Hú, de várjuk már!

7 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Majd várom a gyönyörűséges portékák képeit!

idrah írta...

Ok, igyekszem :-) ;-).

Anita írta...

Az év vége nálunk is húzós, ilyenkor a két ünnep közét várjuk, amikor senki sem rohan sehová, van idő magunkra és egymásra is. A tűfilcezés technikájára kíváncsi lennék. A neten kerestem már, de nagyon kevés info van, megosztanád velem?

idrah írta...

Szia Anita!

Látom, te is No-ban élsz, ha gondolod szívesen küldök neked a témában anyagot!

Anita írta...

Mindig megkever ez az Anita nev, ha igy jobb, akkor Basislager :)

idrah írta...

Áhááá... Profilodat néztem, de most már minden világos :-).
Akkor mailben küldöm! Nem ígérem, hogy napokon belül, de igyekszem!

Anita írta...

Köszönet.