
Azt nem mondom, hogy nem volt pörgős vacsoraidőben három órát végigcsinálni, de így legalább repült az idő és nem fagytunk szét a mínusz öt fokban. Ákos nagyon élvezte, ő csinálta a tésztagombócok szétlapítását. Alig bírta abbahagyni, még nyolckor, vásárzáráskor is sorakoztatta a tepsikre a lepényeket, úgy hogy már kuncsaft sem volt láthatáron :-).
És aki mondjuk már unja az olaszos pizzát, annak itt a svábos változat:
DINNETE
500 g liszt (350 g fehér, 150 g teljes őrlésű)
1 cs. száraz élesztő, vagy fél kocka "rendes"
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál barnacukor
1 teáskanál só
kb. 2,5 dl víz
Fél órát kell kelni hagyni a tésztát. Majd négy-öt felé osztani, jó vékonyra kinyújtani a lepényeket.
Tetejükre megy fűszeres tejföl. 1 tojással (ez nyugodtan kihagyható), sóval borssal, köménnyel, fokhagymával, pici majorannával.
Aztán az, hogy a tésztára és szószra ki mit pakol, már a fantázián (és az éléskamra telítettségén) múlik. A vásárban mi kétfélét csináltunk, egy vegetáriánust és egy húsost.
A vegetáriánuson főtt krumpli és sajt volt, a húsoson pedig apró szalonnakockák és hagyma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése