2009. ápr. 24.

Ma reggelre James, a kis hörcsögünk elaludt... örökre. Nekem nagyon a szívemhez nőtt ez a kis pöttöm állat, és holott tudtam, nem lesz hosszú életű, így két év után váratlanul ért a dolog... :-( Pedig ha jobban visszagondolok, előjelek is voltak. Nem volt olyan élénk sem nappal, sem éjszaka, mint szokott, a bundája valahogy fakóbb lett, nem rágta az utóbbi napokban a ketrece rácsát és a faházikóját. Ellenben evett rendesen, talán ezért nem kezdtünk aggódni...
A gyerekek még nem tudják a szomorú hírt, hát igencsak tartok a reakcióktól. Gondolom sírdogálnak majd (őszintén szólva én is megsirattam)... Hogy hogyan és hová temessük, fogalmam sincs, talán majd Ákosnak lesz ötlete, kívánsága.
Mindig kérdezték tőlünk, hogy miért hörcsögöt tartunk, hisz nem sokáig élnek, a gyerekeknek pedig nagy szomorúság az elvesztésük... Ez igaz, de egy hosszabban élő állatka elvesztése is fájdalmas, ráadásul lakásban nagyobb testű állatot, kutyát, macskát (amik hosszabban élnek) nem tartanék soha, kertünk nincs... kompromisszumos megoldásként egy rágcsáló, még a maga rövid kis életével is, szerintem tökéletes. Mindenesetre az tény, hogy nagyon-nagyon sok előnyét látom annak, ha van háziállatuk a gyerekeknek, így biztosan lesz utódja James-nek, ha az elvesztését feldolgoztuk és szép emlékként gondolunk rá vissza.

2 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Hát, nekem is volt jó pár hörcsögöm. Jó fejek. Aztán előléptem patkánytartóvá, azóta nagyon szeretem őket: okosabbak, "kezesebbek" és nem utolsósorban tovább is élnek.
Most görög teknősünk van, ez nagyon sokáig él, bár nem puha és nem lehet gyömöszölni...

Lívi írta...

Ó, szegény kis James... :-( Hogy fogadták a gyerekek a hírt? Nekünk is volt mindenünk: teknős, hal, hörcsög, törpenyúl. Mind rossz, amikor elpusztul. emékszem, anno az öcsémnek voltak kamikáze halai: rendszeresen kiugrottak az akváriumból :-o És mindig megsiratta, mikor megtalálta őket az asztal mögött :-( aztán néhány öngyilkosság után gyorsan készült egy tető az akváriumra.

Szilvi: patkány??? Nem is gondoltam volna rólad! :-o

(Ja, és Kriszta: írtam neked egy mailt)