2009. nov. 11.

"Anya, vicces volt a fogorvosnál..."

Ennek a mondatnak igazán örültem, mikor Ákos szájából elhangzott. Ugyanis első fogorvosi élménye volt, ami nem árt, ha kellemes emlékeket idéz fel majdan felnőttkorában.

Az egész úgy kezdődött, hogy az iskolai fogorvosi ellenőrzés után kaptunk egy papírt, hogy keressük fel a saját orvosunkat, mert kezelendő fogat találtak. Ekkor kicsit elszomorodtam, mert Ákos igazán lelkiismeretes fogápoló, reggel, este nagyon alapos (sok percen át tartó) fogmosást végez, használ fogselymet, egészségesen étkezünk - és ennek ellenére mégis van rossz tejfoga... A közelünkben találtam is egy gyerekekre specializálódott fogorvosnőt, hozzá mentünk el hármasban. Enikő is végignézte a procedúrát, legalább már őt sem éri ismeretlenül a dolog, ha a fogorvosi székbe kerül...
A lényeg, hogy hihetetlen türelemmel, mindent elmagyarázva, megmutatva, szemléltetve tömte be az aranyos, kedves dokinéni Ákos egyik tejfogát. Minden eszközt az egyes műveletek előtt a kis paciens kezébe adtak, kipróbálhatta, megfoghatta, gyurmázhatott a tömőanyaggal :-), majd a "művét" uv-fény alá rakták és megkeményítették, sőt tükröt is kapott a kezébe, hogy láthasson ő is mindent, ami történik a szájában. Még az érzéstelenítést is olyan kíméletes eszközzel adták be, hogy észre sem vette (nem injekcióstűvel, hanem speciális eszközzel és kis csippentésekkel, 10-15 adagban került be az érzéstelenítő az ínyébe). Persze tömés után zsibbadt a szája, meg nem lehetett pár órán át enni, de mégsem volt rossz az élmény.
Nem bánnám, ha mondjuk az iskolafogászaton annak idején valami hasonlót tapasztaltam volna... Akkor talán én sem rettegnék, amikor fogorvoshoz kell mennem... :-/

5 megjegyzés:

pancsa írta...

Hát igen. Mondhatni tátva maradt a szám, hogy ilyen fogorvos is létezik!

Anita írta...

Jó lenne nekünk is valami hasonló. Lócinak is van egy lyuk a fogán és én magyarországra viszem kezelni, mert itt, Ausztriában senkit sem ismerek.

Lele írta...

A fiam napokig kért hívjam már fel a dokit,én csak a gondolattól is "rosszul" voltam.Végremikor megkaptuk az idöpontot újjongot!!!Én ilyen gyermeket még nem láttam:fogorvos által "tisztitott" fogakat akart.E mellett egy lyukacskát is betömtek az úrfinak és mágis boldog volt.Örvendek, hogy ö egész másképp éli meg a "fogorvoshoz menést".

Névtelen írta...

Szia Kriszta,
honnan rendelted az ezüst kolloidot? Próbáltam megbízható forrást keresni, de sokmindent írnak, így arra gondoltam, megkérdezlek Téged!
Remélem jól vagytok!
Üdv: Dia

idrah írta...

Dia,
én itt No-ban rendeltem Mesosilber-t. Az otthon árultakat sajna nem ismerem, de itt nálam a blogon ajánlotta valaki a Yess Silvert, ez magyar netes boltból rendelhető...

"Próbáltam megbízható forrást keresni, de sokmindent írnak"...
Hát igen, ha az ember alaposan utánaolvas, akkor kicsit elbizonytalanodik, és nem tudja, hogy kinek higyjen :-( Én most már a saját pozitív tapasztalatainkból indulok ki, és másoknak azt mondom, hogy egy próbát megér.