2009. febr. 20.

Enciék óvodás csoportjában a cirkusz volt a téma, Ákoséknél a második osztályban pedig az állatvilág. Enikő eredetileg katicabogár szeretett volna lenni, de mivel ez nem igazán passzolt a cirkusz világához, kutyus lett :-). Aranyos, kis pöttyös dalmata. Délelőtt egy kis cirkuszi előadást is begyakoroltak, volt állatidomár sokféle állattal, légtornászok, bűvészek, akrobaták, sőt még jegypénztár és popcorn-árus is :-). Igazán aranyosak és lelkesek voltak, Enikő itthon a szobájába bezárkózva, majd Ákost is bevonva, még egész délután cirkuszosat játszott.
Ákos macijelmezt öltött (rajta kívül még volt jó néhány medve az osztályban). Ők sokat játszottak, és voltak különféle foglalkozások, mint például virághagyma ültetés, bőrkötény varrás, krepp-papír virág készítése, szappanfőzés, agyagozás. A kötény varrását Ákos itthon folytatta, sem a jelmezt nem vette le, sem ebédelni nem volt hajlandó, míg be nem fejezte... Utána persze magára kötözte, és egész délután büszkén viselte :-).
Ezzel a farsang még nem ért véget, itt a városban hétfőn és pénteken munkaszüneti nap lesz, hatalmas utcai felvonulással, télűzéssel, mindenféle vicces szokásokkal. A németek igazán megadják a módját a farsangolásnak, meg úgy általában minden ünnepnek... Ha kisétálunk a belvárosi felvonulásra (Enikőt eléggé megrémisztette tavaly...), akkor majd igyekszem beszámolni az eseményről.

Nincsenek megjegyzések: