2010. ápr. 25.

Első túránk...

A hosszú tél utáni első... ez a tény erősen meg is látszott, ugyanis meglehetősen zötyögősen indult. Kezdődött ott, hogy annak ellenére, hogy már napok óta terveztük, hiányosak voltak az előkészületek, ami a felszerelést és elemózsiát illeti. Útközben megálltunk bolhapiacozni, ez kellőképp elterelte a figyelmünket arról, mi is az úticél :-). Aztán egy pékségben ebédet beszerezve derült ki, hogy készpénzünk sem sok van... Aztán nem sikerült beszerezni innivalót sem azon a rövid úton, míg elértük a túra kiindulópontját. Péksüteményekkel és nulla folyadékkal indultunk neki, közben Enikő is rádöbbent, hogy bizony itt kemény gyaloglásról lesz szó, és miután még azt is megtudta, hogy apukája most nem fogja a nyakában cipelni, hisztizett egy sort. Na szóval kell még edződni a nagyobb túrázásokra...

De a fentieket leszámítva nagyon jót kirándultunk, a gyerekeknek igazi paradicsom volt a patakpart és a jéghideg víz :-).


Ákos nem hangolódott 100%-osan a túrára, a könyve még otthon bekerült a hátizsákba, és egy pihenő alkalmával elő is bújt onnét :-) :-)...



A kút, mely életünket mentette... Igaz, hogy nagy betűkkel ráírták, nem ivóvíz, ez minket egyáltalán nem zavart. Jót ittunk, megtöltöttük az üres flaskát, és persze nem lett semmi bajunk a "nemivóvíz" jéghideg forrásvíztől. :-)

Ki bírja tovább a nem is tudom, hány pár fokos jéghideg vízben ácsorogva? Persze Ákosnak meg sem kottyant, miközbe az apja már majdnem sírt a fájdalomtól :-D.



2 megjegyzés:

pancsa írta...

Szép hely! Merre van?
És mit olvas a nagyfiad?
Az enyém is szörnyű, ha könyv kerül a kezébe. :-)
Komolyan, már örülök, ha egy-egy könyv véget ér, mert marad ideje élni is :-))).

idrah írta...

Pancsa!

Itt van tőlünk nem messze a hely, neve Eistobel (Wangen in Allgau közelében).

Az olvasást ne is említsd, ez egy külön posztot érdemelne... Az utolsó mondatod nagyon találó, én is pont ezt érzem mostanság!!!!
Hmmm, hááát Harry Pottert olvas most... Nem tudom mennyire ajánlott HP az ő korában, de annyira akarta, hogy még tavaly megígértük neki, hogy a 10. szülinapja után elkezdheti. Három kötetet olvasott el eddig, most tartunk szünetet, a többi részhez szerintem még nőnie, idősödnie, érnie kell!
A filmeket semmiképp nem fogom engedni megnézni még egy jó darabig!

A Te fiaid miket olvasnak? (Próbálok ötleteket gyűjteni, mert azokból már eléggé kifogyóban vagyunk...)