2009. febr. 16.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a reggeleink nyugodtak. Általában gond nélkül fel tudom ébreszteni Ákost és Enikőt is, talán Enikő az, aki nem az az ágyból kiugrós fajta, de az ovi szó hallatára ő is abbahagyja a lustizást :-). Ehhez gondolom hozzájárul az is, hogy esténként többnyire nyolc körül már esti mesézünk, fél kilenckor pedig elalszanak. Na, ez utóbbi Ákosnál már egyre kevésbé működik, mert vagy korral járó "tünet", vagy lelki okai vannak, de nehezen alszik el ilyen korán. Villanyoltás után még többször is jön, hogy nem tud elaludni, de szerintem csak stresszeli magát ezzel az elalvási gonddal, így meg ördögi a kör... Általában megengedjük neki, hogy a szobájában olvasgasson, kötögessen, mintegy altatóként :-), de persze ő jobban szeretne velünk lenni, látni, mi mit csinálunk, miről beszélgetünk. Aztán csak összejön minden este az elalvás ;-), és reggel kipihenten ébred Ákos. Ő nem egy nyugodt tempójú gyerek általában, de reggel hihetetlen, mennyire le van lassulva. Ezt már kitapasztaltam, és tudom, mennyivel előbb kell ébresztenem, hogy időben el is induljunk a suliba. Ma reggel sem történt másképp, aztán az úton a csípős hideg sem frissítette fel Ákost, majd ennek eredményeképp nekem sportosan indult a napom... A hétvégén, a segédletemmel kötött fehár cicát mindenképp be akarta mutatni az iskolában, hozta szépen a kezében (a táskába tételről hallani sem akart). Már az iskolánál jártunk, mikor észrevette, hogy nincs a (kesztyűtlen!) kezében a macska. Majdnem sírt szegényem, én meg rohantam vissza keresni. Hófehér macskát a hóban... Egészen a házunkig visszamentem, de nem találtam. Rohanás a sulihoz közölni a rossz hírt, ahol is Ákos a zsebébe nyúlva megállapította, hogy benne lapul a cica... Na szuper, én jót futottam, megvan a kedves kiscica, az izgalmak közepette hirtelen egyedül hagyott Enikő sem tűnt el, és mily szerencse, hogy csak 300 m-nyire lakunk a sulitól... Az, hogy Ákos elkésett-e, majd délután kiderül :-).

3 megjegyzés:

BKata írta...

Idrah, nekem Kokkal is megy ez az elalvási mizéria esténként, mi is engedjük még neki a csendes szöszörgést, de néha adok neki egy darab 15-ös chamomillát, inkább placebónak, de bejön:-) Azt mondom neki, hogy ez segít elaludni, lelassulni.

idrah írta...

Kanya :-), a chamomillára már én is gondoltam, lehet, bevetjük... Én placebóként levendula olajat szoktam alkalmazni, bekenem Ákos tenyerét, nyakát, kicsit az arcát, a lelkének mindenképp jót szokott tenni ;-)...

Lele írta...

Szioka!Na latom nem csak az en fiam *ilyen* rossz elalvo es reggel orjitoen tudja huzni az idot.Nala-nalunk ugy most kb. a 2ik osztaly ota,oly annyira,hogy van az elalvasi*zavar*,hogy azt mondja,a laba is elkezd bizseregni es akkor mozognia kell.Ez most a szulinapja elott mondta,olz annyira ideges-izgatott-kivancsi volt a NAGY nap elott,hogy levendula olajjal eggyutt is csak 11 fele aludt el,s lefekudt 8,30kor. -A levendula olajat kicsikoraban rendszeresen hasznaltam lefekves elott,alommano hozta,aztan egz ideig nem is akarta *szagolni*,de mostanaba megint elokerult s hasznal,de nem tudom mennyi idoig.Nala is jo lenne valami *uj*,lehet elmegyek a dokinkhoz,es hatha kisegit valami homeopatas bogyocskakkal.Majd beszamolok!