2008. máj. 17.

"Flohmarkt"

Megkezdődött a "Flohmarkt"(bolhapiac)-szezon... illetve nem is igazán ért véget, mert télen is vannak ilyenek, de fedett összezsúfolt helyeken, nem annyira élvezhető módon. Májustól augusztusig viszont nagy szabadtéri tereken, általában a városok sétálóutcáiban, a városmagban. Szombatonként reggeltől estig lehet a sok kincs és lim-lom, vicik-vacak között vadászni :-), szép német szóval Schnäppchenjäger"-kedni.

Ma itt Ravensburgban is ilyen hatalmas bolhapiacot tartottak, szinte bejárhatatlan volt a sok utcányi kipakolt portékák sora. Külön egy kis téren volt az ún. Kinderflohmarkt, ahol csak gyerekek árulták megunt játékaikat, könyveiket, ruháikat. Ha kellően korán megy az ember, akkor igazi kincsekre lelhet természetesen extra olcsón... Nagyon sok holmink származik ezekről a bolhapiacokról. Főleg játékok (társasok, fajátékok), könyvek, ásványok és szép használati tárgyak. Általában minden 50 cent, vagy 1 euró, bár ma éppen láttunk egy csodaszép fa babaházat teljes berendezéssel, babacsaláddal 99 euróért... Legfrissebb szerzeményeink: egy társasjáték, egy gyönyörű vessző-szennyeskosár, két német gyerekregény (egyenlőre magamnak nyelvfejlesztőként :-p), és egy fa tologatós számológép, amibe Lacival egyből beleszerettünk, amikor megláttuk... :-).

10 megjegyzés:

márta írta...

Ez a bolhapiacozás vajon tartományfüggő? Mert itt nem tudok ilyenről...Amúgy az előbb megsütöttem a muffinodat, az illata nagyon jó. Várom, hogy hűljön egy kicsit.

idrah írta...

Én úgy tudom, egész Németországban dívik... Nézz bele a helyi/regionális újságokba (gondolom ilyeneket nektek is dobálnak be), ott mindig hirdetik. Nagyobb városokban sűrűbben rendeznek, kisebbekben általában évente, nyáron egyet.

Nyam-nyam... most én is kedvet kaptam, holnap meg is sütöm :-).

idrah írta...

Most találtam: martcom.de oldalon is körülnézhetsz...

márta írta...

A muffin siker lett. Megnéztem a honlapot, de itt helyben nincs ilyen vásár, csak Erfurtban.

idrah írta...

Nálunk most vannak a sütőben a muffinocskák ;-) Már olyan régen sütöttem, mert mostanság inkább csak reformsütiket csinálok... Tényleg, jut eszembe, van nagyon jó reform muffinreceptem is (répás és nagyon fincsi)!! Ha kipróbálnád, szívesen leírom.

idrah írta...

Ja, és nem biztos, hogy nálatok nem lesz Flohmarkt, mert azon a site-on csak bizonyos szervezők által rendezett bolhapiacok vannak fent... Inkább a helyi újságokat figyeljétek!

márta írta...

Kipróbálnám! :)

márta írta...

Mind várom a reform receptet, hogy kipróbáljam...:)

idrah írta...

Jaj, ne haragudj!

RÉPÁS MUFFIN

1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
1 bögre barna cukor
fél cs. sütőpor
fél TK só
1 TK őrölt fahéj
2 tojás
1 kanál gabonakávé (kihagyható)
2 bögre reszelt répa
fél bögre durvára vágott dió
fél bögre olaj

Mindent összekutyulni, legvégén megy bele a dió, a répa és az olaj.
Sütés: 180 fokon 30 perc

Nagyon fincsi... :-)

eccehomofaber írta...

Dortmunkdban is van bolhapiac és oooolyan jó volt, mikor ott jártam, akkor még márkában mértéka cuccot, 1 márka 40-45 forint körül volt (dollár úgy 60) és 1 márkáért vettem művészeti könyveket, ikongyűjteményt meg efféléket.
Ennél jobb már csak egy amerikai garázskirakodás lehet :-)