2008. szept. 14.

Osztálykirándulás

A nem éppen jó idő ellenére is, kirándultunk tegnap az újdonsült 2. osztállyal. A néhány kilométerre lévő Rösslerweiher nevű, nagyon szép helyen "béreltünk" ki (teljesen ingyen!!!) az erdőben egy "grillhütte"-t (grillkunyhót :-)). Az osztálytanítón és a gyerekeken kívül résztvettek a családtagok is, így igencsak szép számú társaság gyűlt össze. Mindenki készített valamit (salátát, süteményt), ami a közösbe került, a grillezett étkekről, innivalóról és az evőeszközökről pedig a családok maguknak gondoskodtak. Tettünk egy rövidebb túrát is a Stiller Bach nevű patakkal (amelynek medrét a középkori szerzetesek alakították ki) párhuzamos túraútvonalon egészen a tóig. A gyereksereg borzasztóan élvezte a sétát, ők cikkcakkban, az erdőt felfedezve, patakot átugorva (1,5 m széles!! :-) :-o), a szabadságot és egymás társaságát élvezve rohangáltak. A tónál aztán órákig hajigálták volna az egyik kislány Gandhi nevű kutyájának a botokat, aki nagy lelkesedéssel úszott be és hozta vissza mindannyiszor.
A grillezőhelyre visszatérve aztán mindenki hirtelen nagyon éhes lett, így neki is kezdtünk a sütögetésnek. Időközben eleredt kicsit az eső, de a kunyhóban zavartalanul tudtunk tüzet rakni a nyílt tűzhelybe, majd a padokon ülve, mécsesek fényénél, jó hangulatban beszélgetve falatoztuk a sok finomságot. Azt megállapítottuk Lacival, hogy a mi osztályunkban nemigen van vegetáriánus család, legalábbis a résztvevők közt... Szinte kivétel nélkül a német "Wurst" került a grillrácsra, mi még a pácolt csirkemellel is kilógtunk a sorból :-).
Miután jóllaktunk, a gyerekek az erdőben bóklásztak, a házikón kívüli nyílt tűznél játszottak, illetve drótkötélpályás csúszkáztak. Mi felnőttek pedig sokat beszélgettünk, ismerkedtünk egymással és az osztálytanítóval. Annak ellenére, hogy már elkezdett sötétedni és az eső is igencsak nekieredt, senkinek nem akaródzott hazafelé indulni :-)... A gyerekeknek meg végképp nem! Már mindenki összeszedte, összepakolta a cuccait, de őket nagyon nehezen tudtuk rávenni arra, hogy hagyják abba a játékot és menjünk...
Készült néhány fotó, de a rossz fényviszonyok miatt a minőségük nagyon rossz :-(. Talán így kicsiben még elmennek, de senkinek nem javaslom a kinagyítást... ;-)


1 megjegyzés:

BKata írta...

Nagyon szép helyen voltatok! A vegán/nem vegán kérdés nagyon izgi nálunk is, az oviban pl. bio- vegán kaját kapnak a gyerekek, régen sok vegán család volt, most csak egy van.
Az iskolában szerintem egy vegán család sincs a mi osztályunkban, az ebéd, amit rendelni lehet bio, vegetáriánus ill. húsos.