2008. szept. 28.

Tegnap megérkeztek a meseszép színes gyapjúim (fonalak és egyéb dolgok társaságában), amikre igencsak sokat kellett várnom. Még szeptember elején megrendeltem őket (innen), annak rendje és módja szerint egy udvarias email-ben reklamáltam is náluk kb. egy hete, és mint megtudtam, ez az őszi időszak a "csúcsszezon", lassan megy a csomagolás, a postázás. De a lényeg, hogy itt vannak (az eddigi készletem már igencsak leapadt), és kezdődhet a nemezelés :-), manó/babakészítés. Lesz is mit, mert az adventi bazárra az óvodai és iskolai varró/nemezelő/barkácsoló körökön kívül itthonra is kaptunk "házi feladatot". Minden családnak 30 db apró kis ajándékot kell készítenie, amik valamilyen formában Ákosék osztálytermében lesznek elhelyezve (talán felakasztva), és a gyerekek ügyességgel szereznek meg belőle egyet-egyet. Ötleteim vannak, a végeredményről majd beszámolok... ;-)
Aminek nagyon örülök, hogy az oviban szerveződik egy babavarró-kör is! Úgy tűnik aktív, alkotó időszaknak nézünk elébe, már csak azt kell kitalálni, hogy fog az időmbe minden beleférni... :-p

4 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Az a weboldal nekem maga a bőség zavara... Hogy ennyiféle színes gyapjú létezzen! A tied melyik, mert ilyen képet nem találtam...

idrah írta...

Azt hiszem ez az:
http://www.wollknoll.eu/shop/wbc.php?sid=90290622104&tpl=produktdetail.html&pid=242&rid=23&recno=48
Tényleg olyan sokféle minden van, hogy alig találtam most meg :-).
Egyébként szerinted milyenek ebben a webshop-ban az árak? Neked van viszonyítási alapod az otthoni árakhoz... Én Mo-on még nem vettem pl. babához trikópamutot, bébiplüsst, gyapjúfonalat, gyapjút is nagyon régen, már nem emlékszem az árra.

malyvacsiga írta...

Szia,
testanyag ugyanannyi kiskeráron: 5 m kb. 15e, a csőtrikó mintha olcsóbb lenne, a hajfonalat nem tudom összehasonlítani, mert itt nem kapok olyat, mint ami azon az oldalon van, fogok is rndelni, ha lesz egy kis pénzem. Most sima vékony gyapjúfonalat (de nem túl vékonyat, hanem pont jót) kaptam 50 g-ját 790-ért.
A gyapjút én drágán veszem, mert szeretem látni. Ha megrendeled a gyapjústól, aki ált. vidéken van, elég lutri, hogy mit kapsz, és inkább fizetek többet, mint dühöngök, amíg a 3-5 kilóm elfogy.
Bébiplüss is olcsóbbnak tűnik itthon, bár kiderült, hogy az itteni csak kb. 80%-ban pamut...

idrah írta...

Köszi Szilvi!
Én nagy mennyiségeket nem veszek, tehát ezek szerint mindegy, hogy itt, vagy otthon...