2009. júl. 5.

Mittelalterfest

A Humpis-múzeum megnyitása alkalmából nagy középkori fesztivált, vásárt rendeztek hétvégén Ravensburgban. A forgatagban volt bőven látnivaló, szinte a teljes mai délutánt ott töltöttük.

Szép idő, középkori hangulatot idéző környezet, és a múzeum hét műemlék épületét összekapcsoló modern belső udvar:

Puppenspiel (bábjáték) a kicsi sárkányról, aki nagyon gyorsan meg akart nőni, hogy végre repülhessen és tüzet okádhasson... Enikő nagyon élvezte.

A kis hercegnő:Egy jó hosszú zsonglőrprodukció, ezt végignevettük, mert az előadó nagyon vicces volt:

Ákos készített egy gyertyatartót. Először lehántotta a kérget, majd lábhajtású esztergával belemarta a mintákat. Mi pedig Lacival jól a fejünkbe véstük a szerkezetek felépítését, hogyha majd beköszönt az energiaválság, kamatoztassuk a tapasztalatokat ;-)...

2 megjegyzés:

Eszter írta...

Ez nagyon jó kis fesztivál lehetett. A zsonglőr nekem is ismerős a siegburg-i középkori karáconyivásáron is ő lépett fel, tényleg nagyon vicces volt.

idrah írta...

Volt egy olyan érzésem, hogy ez egy vándortársulat, mert nagyon egységesek voltak a sátrak, még a feliratok betűtípusa is, a díszítés, az árusok ruhája, minden... A zsonglőr meg igazi profi, gondolom már vagy ezerszer előadta a műsorát, de még mindig élvezi ő maga is :-) :-).