2009. júl. 27.

Vannak dolgok, amikről mindig is azt gondoltam, hogy csakis másokkal fordulhatnak elő, nekem meg egy-egy ilyen, valahonnét hallott esemény szépen tanulságként szolgál :-). Ilyen például az, hogy rosszkor rossz helyen kifogy az ember autójából a benzin, vagy defektet kap, vagy nyaralás előtt pár nappal veszi észre, hogy lejárt az útlevele.... Hát nem vagyunk olyan figyelmesek, gondosak, hogy ez utóbbi ne történt volna meg velünk éppen ma. Illetve ma vettük észre, hogy a múlt héten érvényét vesztette az a fránya útlevél. Indult a fejtörés, mi legyen... Nyaraláslemondás, soproni okmányirodába "elruccanás" sürgősségi útlevéligénylés céljából, avagy Enikő illegálisan Horvátországba/ból csempészése. Egyik sem tűnt a legideálisabbnak. A müncheni magyar konzulátuson aztán tudtak egy tutibb megoldást. Enikőről csináltatunk ma fotót, email-ben elküldjük az adatait az ügyintézőnek, holnap pedig családilag kiruccanunk Münchenbe. Ahol is rögtön kézbe kapjuk az új útlevelet, ami ugyan, csak egy évre szól, de ez most senkit nem érdekel :-). Örülünk, és most, hogy így felpörögtek az események, egyáltalán nem panaszkodunk, hogy lassan telnek a napok a nyaralásig... ;-)

4 megjegyzés:

grey írta...

Hű, de jó hogy lett megoldás! Ez a jó az ilyen dolgokban, hogy serkentik a kreatív problémamegoldást! :-)
Off: Köszöntelek a blogomban kedves első olvasóm(nézegetőm)! Úgy örültem!
On: Jó nyaralást!

tilia írta...

hát ez tényleg egy másik ország!
Mi most kezdjük a gyerekek útlevelét intézni, hogy biztos készen legyen szeptember végéig... Két gyerek személyes jelenléte, két szülő személyes egyidejű jelenléte, irodával előre egyeztetett időpont, okmánycsekk befizetett szelvénye stb. - de jó is lesz :-)

idrah írta...

grey,
a kreativitásunk határtalan, csak stressz ne társulna mellé ilyen esetekben ;-)...
Én is örültem :-) ;-)!

tilia,
Egész gyorsan ment, pedig a magyar konzulátuson (magyar ügyintézők) is kaptunk egykis ízelítőt a magyar hivatali viszonyokból ;-)...

Nillababy írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.