2008. szept. 24.

Mostanában alkotós hangulatban vagyunk. A gyerekek rengeteget rajzolnak, én meg varrok, kötök, horgolok, van úgy, hogy a hármat párhuzamosan... Enikő felfedezte a nyírbálás örömét (nekem nem ekkora öröm a milliméteres fecniket szedegetni szerte a lakásban), és a "rajzfejlődése" (nem tudom van-e ilyen szó) is hatalmasat ugrott. Elkezdett emberalakokat, virágokat, napocskát, házat, autót, állatokat rajzolni a saját fantáziája szerint, és a viaszkrétákból a színeket is gyakran váltogatja. Nagyon boldog, mert az óvodában minden héten festenek is aquarellfestékkel, lehet pacsmagolni, maszatolni, szép meleg színű képeket alkotni :-).

Mazsolázgattam a művésznő elmúlt egy-két havi munkái közül :-):



Csináltunk a gyerekekkel manócsaládot, varrtam Eliza babának egy kantáros nadrágot, készült végre egy tűtartó (így rend lett nagyjából a varróládámban), kötöttem báránykákat és horgoltam csigabigásra tekerhető, hosszú kötőt. Ez utóbbiból még többre is szükség lesz, mert Enikő azóta mindent ezzel kötöz össze, és órákig képes eljátszogatni a csigába tekerésével is.





7 megjegyzés:

Kat írta...

De ügyes vagy!
Én olyan ritkán jutok el a tervektől a megvalósításig, pedig én is szeretek alkotni. Na de majd ma! Megyek varrókörbe az oviba:)

malyvacsiga írta...

Nekem is könyvecske-tűtartóm van, de nincs beszegve a széle, meg csigavonal sincs rajta.
A nadrág nagyon csini. A babát is te varrtad? Nagyon bájos.

BKata írta...

Hú, de sok szép minden!!! A horgolt csiga-madzagot körmöcskével és horgoló tűvel csinálod? Vagy?

idrah írta...

Kat! Köszi :-). Mit varrtatok a varrókörben?

Szilvi! Igen, én. :-) Tervezem, hogy varrok egy nagyobbat is anyukának, de azt hiszem az majd karácsonyi ajándék lesz...

Kanya! Csak horgolótűvel csináltam a madzagot. Nyáron vettünk egy kézművesvásárban egy körmöcskét (hat ágú), az eladót elfelejtettem megkérdezni, hogy kell körmöcskézni, magamtól meg még nem sikerült rájönnöm. Lehet, hogy meg kellene itt kérdeznem valakit, bár azt sem tudom, ismerik e errefelé...

eccehomofaber írta...

Emlékszem, tavaly is olyan melengető volt nézni a karácsonyi ajándékaidat, azóta is nagy öröm látni, mennyi mindennel gyarapszik a kincstár a kezed munkája által :-)
A gombákat apósod (apukád?) faragta?

Az oviban nem ismerik a körmöcskézést? Emlékeimben úgy él, hgoy a német oviban (Witten-Annen, Dortmund mellett) körmöcskéztek a gyerekek. De majd szívesen megmutatom, hgoyan kell, ha jöttök haza karácsony körül és lesz időtök.

ölellek sokszor szeretetettel, Dominó épp az utánfutós katikáját tologatja és ő is ölel!

Noémi írta...

De gyönyörűek!!! Nagyon ügyes vagy!!

idrah írta...

Indi!
A gombákat a csodaszép fa építőelemeinkből építettük. :-)
Azt, hogy a körmöcskézést ismerik-e az oviban, nem tudom, még nem kérdeztem. Igazából még soha sehol nem láttam, ebből vontam le a következtetést, hogy talán errefelé nem is ismerik... Ha karácsonyig nem tanuljuk meg, akkor nagyon örülnék, ha megmutatnád :-) :-).
Mi is sokszor ölelünk benneteket!!!!!

Noémi!
Köszönöm! :-)