2008. szept. 8.

"Ravensburg spielt", a játékfesztivál

Ravensburgot, ahol élünk, a játékok városának is hívják, hisz hatalmas játékgyára van, ahol már 1883 óta tervezik és készítik a világszerte híres puzzle-okat, társasjátékokat, könyveket. Tegnap (és szombaton) az egész város játszott. Egy játékfesztivál keretében, amit minden évben az iskolakezdést megelőző hétvégén rendeznek. Ilyenkor egy hatalmas játszótérré válik a belváros, rengeteg játékot próbálhat ki az ember, társasokat (2000 db!) lehet kölcsönözni, és az utcákra kitett padokon-asztalokon játszani, vannak jópofa utcai óriásjátékok, előadások. Idén is nagyon jól szórakoztunk, ezt a képek is bizonyítják :-):

5 megjegyzés:

Lívi írta...

Fú, az a fatorony! Kéne olyat csinálni...

BKata írta...

Szia, idrah, régóta olvaslak, most beköszönök.
Mi az oviban csináltunk ilyen fadarabkákat, jó sokat, egy vékára valót, imádják a gyerekek és semmi más nem kell hozzá, mint fa, fűrész, esetleg csiszolás:-)
Jó látni a z írásaidból, hogy milyen egy ritmusban megy az élet waldorfiában:-)

idrah írta...

Lívi!

Nálunk itthon nagyon kedvelt az építőkocka (még Ákos is rengeteget játszik velük), és ezek a fadarabok/fakorongok az abszolút kedvencek. Már biztos Bogi is szeretné, szerintem karácsonyi ajándékként telitalálat lenne... ;-)

Kanya!
Üdv itt :-). Igen, mi is csináltunk ilyen fakockákat itthonra (oviban is van), még a gyerekek is segítettek a csiszolásban :-).

idrah írta...

Kanya,
most fedeztem fel a blogodat :-). Ki is linkellek, ha nem bánod, és ezentúl én is "megyek" hozzád!

BKata írta...

Idrah, megtisztelsz, szeretettel várlak! :-)