2008. ápr. 29.

MALOM


Bemutatom új "családtagunkat"... Ma érkezett, és természetesen egy nagyon kedvező áron elcsípett ebay-es szerzemény. :-) Rögtön ki is próbáltuk a gyerekek nagy örömére. Lelkesen tekerték a kart, és őrölték a finom lisztecskét, amiből aztán sütit sütöttünk. Örülök neki, hogy megtapasztalják, hogy nem a bolt polcán a zacskóban "terem" a liszt, hanem a kis magokat a malomkerekek őrlik össze... És a szerkentyű esztétikai látványként sem utolsó a konyhában... én teljesen beleszerettem ;-).

7 megjegyzés:

márta írta...

Ez egyszerűen gyönyörű!

Laszlo írta...

Finomlisztet őröl?

idrah írta...

Szia Oszkar! Lehet állítani a szemcsefinomságot az egészen durvától a teljes finomságúig. Én tegnap a max. finomlisztes fokozatra állítottam, és teljesen olyan lett a végeredmény, mint a bolti (persze teljes kiőrlésű).

Laszlo írta...

Na szép. Nekem is kell... kettő....

idrah írta...

:-))))

eccehomofaber írta...

Miféle szerkentyű ez? Egy ilyen fából készült malmot én is szeretnék... Oviban is hasonlót használnak?

idrah írta...

Szia Indi!

Kornkraft Toscana a malom típusa, kézzel hajtós, és egy kiló gabonát kb. fél óra alatt lehet vele megőrölni (úgy, hogy felváltva a gyerekekkel tekerjük ;-)). Nagyon élvezzük... :-)
Igen, az óvodában is kézimalmot használnak, nem pont ilyet, de hasonló.
Ebay-en nagyon jó áron ki lehet őket fogni (persze ami kézi, mert az emberek inkább az elektromosakra hajtanak... a mi szerencsénkre ;-))